Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Sárga Méhecske csoport

mehecske rajz
Óvodapedagógusok: Németh Marcella  Jolán - Marcella néni  (óvodavezető helyettes)

                                          Bödös Jánosné Zeke Zsófia Klára- Zsófi néni

Dajka:                              Horváth Marianna- Mariann néni
                                          Fazakas Anett  Henrietta- Anett néni„A gyerek olyan, mint a pillangó a szélben: egyesek magasabbra szállnak, mint mások, de mindegyikük legjobb tudása szerint repül.
Miért hasonlítanánk hát össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű.”


Számunkra a legfontosabb, hogy a hozzánk járó gyerekeknek derűs, vidám, szeretetben és közösségi élményekben gazdag óvodás éveket biztosítsunk.
Fő szempontunk, hogy a gyerekek pozitív élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodjanak az óvodai élet folyamán. A szabadjáték csoportunkban fontos szerepet kap, hiszen a játék a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége.
A mindennapos mesemondással a gyermekek érzelmi biztonsága, intelligenciája, teljes személyisége sokoldalúan fejlődik. A mesék segítenek a frusztrációk, csalódások elviselésében, félelemek megszelídítésében, testvérféltékenység kezelésében, a veszteségek elfogadásában és az önfeledt játékban. Fontosnak tartjuk a művészeti nevelést, melynek során a gyerekek vizuális és zenei kultúráját igyekszünk megalapozni. A vizuális önkifejezéshez szükséges eszközöket egész nap biztosítjuk, így sok új technikával is megismerkedhetnek. A mindennapos éneklés, dalos-játékozás, táncolás és hangszeres játék a zenei ízlésformálás és a gátlások oldásának egyik hatékony eszköze.

Munkánkat a gyermekszeretet, az elhívatottság, az együttműködés és tolerancia jellemzi. Fontos számunkra a vidám hangulat. Törekszünk a folyamatos megújulásra. Hisszük, hogy a mi feladatunk megtalálni a gyermekekhez vezető utat, melynek elérésével mindenki kibontakozhat. Ehhez elengedhetetlen a szülőkkel való jó partneri kapcsolat kialakítása és fenntartása.

p1180585

Sárga Méhecske csoport